Daniella de Grood

Geb. Nijmegen 1969

Gediplomeerd kunstenaar en vormgever.

Ik ben al sinds jonge leeftijd vrijwel dagelijks aan het tekenen en schilderen en het was destijds voor mij een logische stap om hier beroepsmatig mee aan de slag te gaan. Op de opleiding voor tekendocent (NLO) heb ik veel tijd doorgebracht in het grafisch atelier, om te etsen en andere druktechnieken te leren. Daarna ben ik verder gaan studeren, aan de Design Academy in Eindhoven, afgestudeerd in 1993.

Ik heb sindsdien meer dan 25 jaar als zelfstandig dessinontwerper gewerkt voor vele bedrijven in de textiel en behang industrie, en heb mijn werk geëxposeerd op diverse internationale vakbeurzen

Sinds 2012 ben ik mijn aandacht meer gaan richten op het maken van vrij werk, zoals schilderijen en grafiek, ter afwisseling van het digitale tekenwerk voor de dessins in opdracht. Vanuit mijn achtergrond als productontwerper, heb ik altijd al een fascinatie gehad voor materialen en technieken, en omdat ik meer wilde leren over verf, kleurstoffen en ondergronden heb ik drie jaar lang wekelijks lessen gevolgd bij een kunsthistoricus die gespecialiseerd was in kennis over oude schildertechnieken. In deze periode heb ik me beziggehouden met het maken (en toepassen) van verf volgens historische recepten, en het maken van ondergronden van natuurlijke materialen. Deze kennis en ervaring pas ik nu toe in mijn eigen collectie van schilderijen en grafiek. De intensiteit van de kleurpigmenten, de textuur van de verf en de subtiele natuurlijke ondergrond dragen bij aan de beleving van het kunstwerk.

Naast het maken van eigen werk, geef ik met veel plezier lessen en workshops.


Over mijn werk:

Ik schilder met natuurlijke verf, meestal ei-tempera, op houten panelen die zijn voorzien van vele dunne laagjes krijtgesso.

De ei-tempera in combinatie met de krijtlaag geeft een prachtige weergave van de kleuren, en zorgt voor scherpe details.

Terugkerende thema’s in mijn werk zijn vormen uit de natuur, verstilling, dromerigheid.

Mijn grafische werken bestaan uit een combinatie van verschillende druktechnieken, tekenen met inkt en soms toevoeging van bladgoud.Stuur een bericht naar danielladegrood@gmail.com

Werkervaring


Creatief ondernemer

en kunstenaar

sinds 1995
OnderwijsDesign Academy Eindhoven

Lerarenopleiding Tekenen Nijmegen